top of page

SummeCosmetics Meso-Lab

Frissítve: 2022. nov. 30.

Ezen eszköz segítségével lehetőség nyílik arra, hogy az aktív anyagok transzepidermiális és adnexális úton bejussanak. Az aktív hatóanyagok a stratum corneumon, a faggyúmirigy csatornákon illetőleg az izzadság csatornákon keresztül jutnak be a bőrbe. Ezen mechanizmus visszafordítható és múlékony is, ennél fogva a bőr rövid idő elteltével visszaáll eredeti állapotába. A MESOLAB rendszer mind az arcra, mind az egész testre alkalmazható.


ELEKTROPORÁCIÓ: Az elektroporációs technológia magas feszültségű elektromos pulzusok irányított alkalmazásán nyugszik. Ezen pulzálások ideiglenesen megnyitják a pórusokat a

sejtmembránok lipidrétegeiben azáltal, hogy megnövelik a permeabilitásukat. Ily módon apró csatornák jönnek létre a sejtközi terekben.


Az elektromos pulzusok így kétféle bejutást eredményeznek: sejten áthatoló utat illetve sejtközi járatokat. Mindkét esetben áthatolhatunk az epidermisen, transzfollikuláris és transzudoripáris módon.


  • A SEJTEN ÁTHATOLÓ penetrációt úgy érhetjük el, hogy növeljük a bőr áteresztőképességét, különösképpen a szaruréteg esetében. Az elektromos pulzusok pulzáló tevékenysége a sejtmembránokra hat, és elektromos lipidrotációt generál, mely végső soron pillanatnyi pórusátalakulást eredményez a sejtmembrán lipidrétegén. Ez a működési mechanizmus lehetővé teszi aktív anyagok átjuttatását a sejtközi térbe. A hullámhossz értékek függvényében, az aktív összetevők penetrációja kezeléshez mérten kontrollálható. Avagy a kezelendő felület szerint is alakítható.

  • Másfelől, a sejtközijáratokban is fokozódik az aktív anyagok átjutása; a magas feszültségű elektromos pulzusok kiterjednek a membránréteg teljes területére, mely révén víztartalmú csatornák keletkeznek a sejtek között. Ezen csatornák lehetővé teszik az aktív anyagok közvetlen dermisz rétegbe való jutását. Ezen víztartalmú csatornák mélysége, szélessége és kontinuitása közvetlenül az alkalmazott pulzus értékeken múlik. A legújabb, ezen a szakterületen folytatott kísérletek azt indikálják, hogy a fenti csatornák a molekulaméretekhez igazodnak, még abban az esetben is, ha az adott molekula nagyobb az említett víztartalmú csatornánál.


[MS] MESOLAB


A [MS] MESOLAB eszköz elektroporáció és fototerápia kombinációjával működik, mely során elérhető egy olyan szinergia, amely mindkét kezelés hatását felerősíti.

A 633nm-en futó fototerápia alkalmazása értágítást és mikro-cirkulációs reaktiválódást idéz elő, mely segíti az elektroporáció során felvitt termékek felszívódását. Ennek következtében az alkalmazott kezelés hatásai fokozódnak.


A [MS] MESOLAB eszköz speciális, magasfeszültségű elektromos pulzusokat generál minden egyes alkalmazott kezelés vonatkozásában (legyen az arc, kapilláris, vagy testkezelés), mely révén minden érték és paraméter optimalizálható azon szövetek vonatkozásában, ahol a kezelés végrehajtásra kerül. Ily módon a szóban forgó szövetek elektroporációja a lehető leghatékonyabb módon zajlik le.


Ugyanezen módszerrel élve, a különböző alkalmazott elektródákat is úgy fejlesztették ki, hogy optimális eredményt érhessenek el a kezelt területen.


Mind a különböző elektroporációval kezelt területek, mind a fototerápiához használt sugárzó diódák tanulmányozás alatt állnak, és alkalmazásukat aszerint alakítják, hogy a lehető leghatékonyabb módon mehessen végbe a kezelés. Értelemszerűen fontos, hogy mindig a megfelelő applikátort használjuk a kívánt kezelés végrehajtásához.



24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Summe Sun

bottom of page